петак, 20. јануар 2017.

Обележена годишњица смрти војсковођа Првог светског рата

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић положио је данас на Новом гробљу цвеће на гробове војвода Живојина Мишића и Петра Бојовића, и армијског генерала Павла Јуришића Штурма у оквиру државне церемоније поводом обележавања годишњице њихове смрти. 

Он је подсетио да Град Београд, Влада Републике Србије и Војска Србије сваке године у ово време одају почаст српским великанима и херојима, који су се борили да би Србија била самостална и независна земља.

– Њихов залог за будућност је толико велики да најмање што можемо је да се у овим данима сетимо њиховог дела и свега оног што су својим патриотизмом, родољубљем и залагањем за слободу оставили свом потомству. Вечна им слава и хвала и надам се да ћемо барем делић тога како су они живели, радили и борили се за своју земљу знати да поновимо и очувамо Србију самосталном и слободном – истакао је Андреја Младеновић. 

Венце су поводом обележавања годишњице смрти хероја Првог светског рата положили и Милан Поповић, помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, делегација Војске Србије, коју је предводио начелник Генералштаба Љубиша Диковић, као и делегације Друштва за неговање традиција ослободилачких ратова Србије до 1918. године, Савеза удружења потомака ратника Србије од 1912. до 1920. године  и друга патриотска удружења.